BioBase4SME Workshop: Biobased materialen

Europahotel, Gordunakaai 59, 9000 Gent - Zaal Carinea 2

27 September 2018

Biogebaseerde materialen zijn materialen die (deels) gemaakt zijn uit hernieuwbare biologische grondstoffen. Door een toegenomen druk op het gebruik van meer natuurlijke of biogebaseerde materialen en een groter milieubewustzijn bij de consument dezer dagen, worden meer nieuwe biogebaseerde materialen ontwikkeld die kunnen concurreren met de conventionele materialen. Een andere belangrijke drijfveer is de problematiek van de wegwerpartikelen die de laatste tijd herhaaldelijk in de media kwam. Hierdoor moeten producenten nu ook gaan nadenken over het einde van de levensduur van hun producten. Biogebaseerde materialen bieden mogelijkheden in dit verband en worden gezien als potentieel groenere alternatieven dan hun petroleumgebaseerde tegenhangers. De mogelijkheden om de biogebaseerde materialen te gebruiken in bestaande en nieuwe producten nemen met de dag toe.

Topics

Kom tijdens deze workshop kennismaken met mogelijke biogebaseerde materialen en ontdek hun toepassingen, voordelen, nadelen, belemmeringen en opportuniteiten. Leer van KMO’s en hun ervaringen in het ontwikkelen van biogebaseerde materialen en krijg informatie over hoe u gratis applicatietesten kan aanvragen bij het Biopolymeer en Natuurvezel Applicatiecentrum. De pauze en netwerkdrink bieden de mogelijkheid om contacten te leggen met andere partners in dit domein.

Doelpubliek

De workshop richt zich tot SME’s, start-up’s en spin-out’s die actief zijn of willen worden in het domein van de biogebaseerde materialen en/of interesse hebben om in dit nieuwe ontluikende domein te gaan samenwerken. Maar evenzeer tot academici of lokale overheden die meer willen leren over deze materialen en hun potentieel, en die nieuwe ontwikkelingen in dit domein willen ondersteunen. De lezingen zullen in het Nederlands gegeven worden.

Programma en sprekers 

Download het programma hier.

Registratie

Dit event wordt u gratis aangeboden, doch registratie is verplicht via de volgende link:

http://www.fbbv.be/en/registratie-workshop-biobased-materialen

Deadline voor registratie is vrijdag 21 September 2018.

 

Share this

Tweet Share